© Jokko (VRT)

© Jokko (VRT)

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Schotenaar vervangt (tijdelijk) Kris Wauters bij Clouseau

Voor de 26-jarige Michael Asnot komt zondag een droom uit. De Schotenaar mag tijdens ‘Radio 2 Zomerhit’ meespelen met de band van Clouseau. Koen en Kris Wauters verkozen Michael boven Simon De Bauw in een spannende finale, die donderdagavond te zien was in het één-programma ‘1000 zonnen’.

JaTi

De zoektocht naar een tijdelijk nieuw lid van Clouseau kwam er omdat Kris Wauters niet aanwezig kan zijn tijdens Radio 2 Zomerhit, nu zondag in Blankenberge. De oudste van de broertjes Wauters zit dan nog op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Uit vijftig zangers-gitaristen werden zes talenten geselecteerd om auditie te doen. Na een bloedstollende finale tussen Michael en Simon, kozen Koen en Kris voor Schotenaar Michael, die een bachelor gitaar behaalde aan de pop- en rockschool in Hasselt.

“Het verschil was dat Michael echt een optreden gaf, terwijl we bij Simon meer het idee hadden dat hij een auditie deed”, verklaarde Koen zijn keuze. “Michael gaf een heel energiek optreden”, trad Kris zijn broer bij.

Michael zelf kan ook niet wachten om zondag op het podium in Blankenberge te staan. “Dit wordt een van mijn belangrijkste en memorabele optredens”, zei de twintiger uit Schoten. “Als freelance muzikant heb ik onder meer op Suikerrock gestaan, maar met Clouseau spelen wilde ik als kind al heel graag. Tijdens mijn studie muziek had ik op een gegeven moment een dipje: wil ik dit nog wel? Mijn ouders zeiden toen dat als ik nog iets harder mijn best zou doen, ik misschien ooit met Clouseau zou kunnen spelen. Nu gaat dat echt gebeuren, ongelooflijk!”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER