Is dat nog toeval? Motorhandelaar overvallen vlak voor én vlak na vakantie

© jvw

© jvw

© jvw

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Motorhandelaar Patrick Lammens is maandagavond in zijn huis aan de Brusselsesteenweg in Wetteren-Kwatrecht het slachtoffer geworden van een gewapende overval. Dat is al de tweede keer in drie weken tijd. Eerst vlak voor zijn vakantie, nu vlak erna.

Johan Van Bever en Hugo Van Heddeghem

Ook deze keer gebeurde de overval in hun privé-woning. De gangsters hielden maandag rond 22 uur de man en zijn vrouw onder schot terwijl ze de kluis moesten openen. Vermoedelijk gaat het om vier daders. Hoeveel er precies is gestolen, is niet bekend maar het zou om veel geld gaan. Het koppel raakte niet gewond. Politie en parket geven geen verdere details. De precieze omstandigheden worden nog onderzocht, zegt de Dendermondse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen.

Kidrock

Het is opmerkelijk dat dit twee keer kort na elkaar dezelfde man overkomt. Op 14 juli moesten de overvallers nog op de vlucht voor de politie, gealarmeerd door de zoon van het gezin. Er was toen toevallig veel politie in de buurt omdat ze het evenement Kidrock vlakbij moesten beveiligen. De agenten konden een verdachte oppakken, de zoektocht naar een tweede overvaller leverde niets meer op. De federale politie is nog altijd bezig met het onderzoek en buigt zich nu ook over de tweede overval.

Maandagavond slaagde de politie er echter niet in om op heel korte tijd een grootschalige zoekactie te houden. Er was niet onmiddellijk een helikoper beschikbaar. Er kwam wel een speurhond, maar het spoor liep dood, vermoedelijk op de plaats waar de daders in een vluchtauto stapten. Na de overval hield de politie nog verkeerscontroles op de Brusselsesteenweg in de omgeving van McDonald’s, maar vergeefs.

Zelfde klederdracht

Wat zich maandag afspeelde, doet heel veel denken aan de eerste overval. Ook nu waren de gangsters in het zwart gekleed en droegen ze bivakmutsen.

Patrick Lammens was net terug uit vakantie. De eerste overval gebeurde net voor zijn vakantie. Of dat allemaal toeval is of niet, zal het onderzoek moeten uitwijzen. De slachtoffers willen geen commentaar kwijt. “We hebben er geen behoefte aan om over de zaak te spreken,” klinkt het.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen