© Porsche Rijkswacht

Klassieke Porsche van de rijkswacht te koop

De rijkswacht gebruikte hem in de jaren zeventig voor interventies op de Vlaamse snelwegen, maar nu kan u hem bemachtigen. Als u de klassieke Porsche 911 (type 2.4S Coupe) wil, moet u wel 291.124 euro betalen.

mtm

De Porsche 911 was “actief” tussen 1973 en 1976 en was een van de twintig luxewagens waarover de rijkswacht toen beschikte. “Dit is geen kopie, maar een echte voormalige wagen van de Belgische politie”, staat te lezen in het opmerkelijke zoekertje. “De wagen werd gebruikt bij achtervolgingen. Hij deed weinig kilometers, maar die kilometers die hij deed, deed hij snel. Hij loopt ook nu nog altijd perfect.”

Voor de liefhebbers: de originele 2.4E-motor werd in augustus 1979 vervangen door een 2.4S-exemplaar. “Bij de wagen krijg je ook nog enkele originele politie-uniformen en -attributen die de agenten tijdens hun dienst gebruikten.”

© Porsche Rijkswacht

Hoewel het om een meer dan 40 jaar oude politiewagen gaat, is het voor de koper “perfect legaal” om ermee rond te rijden. “De Porsche is voorzien van Belgische registratiedocumenten”, aldus de onbekende verkoper.

Ook bij de federale politie weten ze niet wie achter de verkoop zit. “En we gaan dat ook niet onderzoeken”, zegt woordvoerder Guy Theyskens in Het Laatste Nieuws. “Want hier gebeurt niets illegaals. Dit is geen politievoertuig meer. Je mag het uniforme zelfs aandoen als je ermee rondrijdt.”

© Porsche Rijkswacht

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer