Direct naar artikelinhoud

Alberto Bettiol wil bij BMC leren van "kampioen" Greg Van Avermaet

Alberto Bettiol wil bij BMC leren van "kampioen" Greg Van Avermaet
Beeld TDW

De Italiaanse wielrenner Alberto Bettiol (23) draagt vanaf volgend seizoen het shirt van BMC. Hij komt over van Cannondale-Drapac, zo is vandaag bekendgemaakt.

Bettiol is prof sinds 2014. Hij kan nog geen sprekend palmares voorleggen maar verzamelde wel al ereplaatsen in WorldTourwedstrijden.

"Alberto Bettiol is misschien nog maar 23 maar hij maakt al enkele jaren deel uit van de WorldTour en haalde al meerdere mooie resultaten. Recent werd hij nog zesde in de Clasica San Sebastian tegen een paar van 's werelds beste klimmers", legt BMC-manager Jim Ochowicz uit.

Bettiol is uiteraard in de wolken met zijn transfer. Hij kijkt er erg naar uit aan de zijde van Greg Van Avermaet te kunnen fietsen. "BMC is misschien wel de grootste ploeg. Wat ook mijn rol wordt, ik zal mijn best doen. Ik kijk uit naar de kans om met een kampioen als Greg Van Avermaet te kunnen racen. Ik wil van hem en de rest van het team leren met het oog op de kasseiklassiekers. Ik wil blijven groeien en ook aan mijn tijdrit werken. Dat is ook van de redenen waarom ik BMC vervoeg. Het is een van de beste teams wat betreft het ploegentijdrijden."