VIDEO. Man belandt onder tractor, zwaargewond naar ziekenhuis

In Wijgmaal bij Leuven is een man zwaargewond geraakt nadat hij onder z'n tractor is beland. De Leuvenaar van 56 jaar was het gras aan het afrijden, en is om nog onduidelijke redenen met zijn voertuig in de gracht naast het grasveld terechtgekomen.

De hulpdiensten zijn donderdagnamiddag massaal uitgerukt naar Wijgmaal, nadat er een onduidelijke oproep was binnengekomen over een arbeidsongeval. Volgens de eerste berichten was er een man onder een grasmaaier in een beek beland. De politie begon dan ook meteen te zoeken.

“Het ging om een 56-jarige werknemer van een bedrijf naast de Remytoren, een onderaannemer van De Lijn”, zegt politiewoordvoerder Marc Vranckx. “De man was het gras aan het maaien op het terrein van het bedrijf, toen zijn grasmaaier van de berm kantelde. Hoe het precies gebeurde, is niet duidelijk maar de man is daarbij onder de grasmaaier beland. Hij kon zelf met zijn gsm een collega verwittigen, die op zijn beurt ons contacteerde. We wisten echter niet exact waar het ongeval gebeurd was, waardoor het even heeft geduurd voor we de man vonden.”

Brandweer en politie dachten eerst dat de man met zijn grasmaaier in de beek naast het terrein lag maar daar vonden ze hem niet meteen. Er steeg zelfs een helikopter op om mee te komen zoeken. “Gelukkig vonden we hem voor de helikopter ter plaatse was. Hij was bij bewustzijn maar wel zwaargewond. Op het eerste gezicht had hij meerdere breuken”, aldus Vranckx. De man werd afgevoerd naar het ziekenhuis. Onderzoek van de arbeidsinspectie zal moeten uitwijzen hoe het ongeval kon gebeuren.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen