Soldier's Heart bezwerend en sensueel in Wablief?!

Sylvie Kreusch van Soldier's Heart staat vanavond ook als frontvrouw op Pukkelpop, nadat ze eerder al de backing vocals verzorgd had bij Warhaus, het project van haar partner Maarten Devoldere. Kreusch pakte de Wablief?! in met haar sensuele bewegingen en haar warme stem. Haar band zorgde voor de diepe beats en meanderende melodieën.
YMDI

Soldier's Heart behoort tot De Nieuwe Lichting van Studio Brussel van 2013, maar heeft intussen vooral zijn eigen richting gevonden op debuutalbum "Night by night". "Catchy, maar niet kitschy", omschrijven ze hun sound, dromerige, exotische elektropop.

Het optreden start erg luchtig, met Kreusch meteen in volle vorm, nog steeds in haar doorzichtige zwarte bodysuit die ze vanmiddag al droeg, met daarover een lange ecru jas die ze als een volleerde Beyoncé laat wapperen rond haar lichaam. Overgave is haar middle name. Ze fladdert als een femme fatale over het podium terwijl haar band op zijn eigen manier het beste van zichzelf geeft. Kreusch is een frontvrouw waar zowel mannen als vrouwen met open mond naar kijken. Mannen omdat ze haar wel zien zitten en vrouwen omdat ze op haar willen lijken.

Er passeren knappe versies van "New housie" en "Randy" en aan het slot wordt radiohit "African fire" traag ingezet om daarna helemaal open te bloeien. Maar vooral belangrijk is dat de groep gedurende de hele set een bepaalde sfeer, duister maar toch niet té donker en deprimerend, heeft kunnen vasthouden. Niet evident in een festivalcontext.

Aan het slot van het concert worden er nog enkele tote bags van de groep in het publiek gegooid en voor je het beseft zit zo'n uurtje Soldier's Heart op Pukkelpop er al weer op. 

Meest gelezen