Direct naar artikelinhoud

Scaramucci wilde loterij organiseren. Hoofdprijs: een partijtje golf met Trump

De ontslagen communicatiedirecteur van het Witte Huis, Anthony Scaramucci, had grootse plannen om president Donald Trump "te vermenselijken".Beeld ap

De ontslagen communicatiedirecteur van het Witte Huis, Anthony Scaramucci, had grootse plannen om president Donald Trump "te vermenselijken", zo blijkt uit een memo die online is verschenen. Zo stelde hij voor een nationale online loterij te houden met als hoofdprijs een partijtje golf met de POTUS. Daarnaast wilde hij video's uitbrengen die zouden dienstdoen als 'de president Donald Trump show'.

Ook de relatie tussen het Witte Huis en de reporters wilde Scaramucci verbeteren.

Klantendienst
Hij had vijf prioriteiren voor zijn communicatiestaf, waaronder "de cultuur verbeteren" en "de inhoudelijke leegte opvullen". In de memo, die gisteren opdook, schrijft Scaramucci dat president Trump ervoor kan kiezen de strijd met de media aan te gaan, maar dat de communicatiedienst van het Witte Huis zich dat niet kan veroorloven. Hij stelde zelfs "een constructieve klachtendienst" voor waar de media met hun klachten terecht zouden kunnen. Hij wijst er evenwel op dat "de communicatiedienst een klantendienst is" en dat de president "klant nummer één" is.

Hij voorziet de communicatieafdeling van het Witte Huis uit te bouwen "als een nieuwszender met producers, draaiboeken en verhalen" die "bijna elke dag het nieuws kan dicteren".

Na zijn aanstelling was Scaramucci niet te spreken over lekken in het Witte Huis. Aan een reporter van The New Yorker zei hij dat hij al wie lekken verspreidde wilde vermoorden.

Ontslag

In de memo die gisteren opdook is Scaramucci wat milder van toon. "Geen dreigementen meer over lekken of interne spelletjes. Wie acties onderneemt die de president niet dienen, zal ontslagen worden, punt aan de lijn".

"We zullen de rotte appels wegnemen en een sterke boodschap uitsturen naar de overblijvende stafleden. Vergissingen met goede intenties kunnen we door de vingers zien, wangedrag niet".

De memo werd op 30 juli opgesteld, een dag voordat Scaramucci de laan werd uitgestuurd door de nieuwe stafchef John Kelly. Scaramucci was slechts tien dagen in functie op het Witte Huis.

De memo werd op medium.com gezet door de rechtse mediafiguur en Trump-aanhanger Mike Cernovich. Scaramucci heeft bevestigd dat de memo van zijn hand is.