© AFP

© EPA

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Barcelona bevestigt vertrek Neymar: opstapclausule van 222 miljoen betaald

De transfer van Neymar naar PSG is bijna helemaal rond. FC Barcelona bevestigde op donderdagavond dat het het volledige bedrag van 222 miljoen euro heeft gekregen van de advocaten van Neymar. De Spaanse voetbalbond probeerde donderdag nog een stok voor de transfer te steken door de betaling te weigeren, maar dat probleem lijkt nu dus van de baan.

vtvn

“Donderdagmiddag bezochten de wettelijke vertegenwoordigers van Neymar Jr. de club en betaalden het bedrag van 222 miljoen euro in naam van de speler, met oog op de eenzijdige verbreking van het contract dat de speler aan de club bindt. Barcelona zal de details van de transactie overmaken aan de UEFA, zodat zij de disciplinaire verantwoordelijkheden over deze zaak kunnen bepalen.

Het is nu dus aan de UEFA om groen licht te geven voor de recordtransfer van Neymar naar PSG. Enkel dan kan hij officieel voorgesteld worden en aan de slag bij de Franse topclub. De seizoensopener van de Ligue 1 tegen Amiens halen, lijkt wel een onbegonnen zaak.

Tegenwerking van Spaanse bond

In het contract van Neymar bij Barça was een clausule opgenomen die bepaalt dat de Braziliaan voor een bedrag van 222 miljoen euro de club kan verlaten. De Qatarese eigenaars van PSG waren bereid die recordsom, die van Neymar de duurste speler ter wereld maakt, op tafel te leggen. Enig probleem: de Spaanse voetbalbond weigerde mee te werken aan die transfer. “De wettelijke vertegenwoordigers van de speler hebben zich bij de Liga aangeboden om (de som van) de clausule te betalen. Dat werd geweigerd”, liet een woordvoerder donderdag weten.

Franse voetbalbond dreigt met juridische strijd

De houding van de Spaanse voetbalbond stuitte op onbegrip bij de Franse voetbalbond. ”Wij verbazen ons over de beslissing van de Spaanse voetbalbond om de afkoopclausule van Neymar niet te accepteren”, schrijft het in een communiqué. “Dat begrijpen wij niet. We vragen hen dan ook zich aan de reglementen van wereldvoetbalbond FIFA te houden. De Franse voetbalbond steunt Paris Saint-Germain en verwelkomt Neymar in de Ligue 1. Onze juridische diensten staan ter beschikking van PSG om ervoor te zorgen dat het contract van Neymar zo snel mogelijk goedgekeurd kan worden.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Buitenlands voetbal