Onbekende giet kaars over plastic bloemen: zware schade in kapelletje

© if

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

In de kapel van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes in de Meersstraat in het West-Vlaamse Ingelmunster is brand gesticht. Een onverlaat goot er een kaars uit op een vaas met plastic bloemen en stak die in brand.

gsd sdi

“Onze buurman Noel Neirynck merkte de vele rook op toen hij de post ging halen”, zegt Jean-Pierre De Bel (73), wiens vrouw Lydia Wulbrecht (71) het kapelletje onderhoudt. “Hij heeft ons meteen verwittigd.” Het vuur was al uit zichzelf gedoofd. Behalve de vernielde vaas is er niet veel brandschade, maar de rook hield wel lelijk huis. “Alles is zwartgeblakerd. Het kapelletje was pas vorig jaar herschilderd”, zucht Jean-Pierre. “Beelden van meer dan 100 jaar oud zitten onder het roet. Het zal een heel karwei zijn om alles te reinigen.”

Het koppel verwittigde de eigenaar van de kapel die aangifte zou doen bij de politie. Voor Lydia is het voorval een grote domper. “Mijn vrouw komt er meermaals per dag. Ze is er het hart van van in”, zegt Jean-Pierre. “Enkele jaren werd het volledig gerenoveerd, nadat het was kapot gereden.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen