© Getty Images/iStockphoto

Uber-chauffeur vrijgesproken na bewust vervoeren van drugsdealers

De correctionele rechtbank van Tongeren heeft drie mannen veroordeeld tot een gevangenisstraf van dertig maanden voor een uit de hand gelopen drugsdeal die eindigde met een afpersing. Een Nederlandse Uber-chauffeur die twee van de drie mannen naar Lanaken vervoerde, werd vrijgesproken. In totaal werd een bedrag van 9.215 euro, waaronder de 7.800 euro die de mannen buitmaakten, verbeurd verklaard.

Belga

Op oudejaarsnacht bestelde een man uit Lanaken bij de Surinaamse drugsdealer cocaïne. De Surinamer en een vriend reden samen met een Nederlandse Uber-taxi naar Lanaken om de drugs te leveren. De dealers en een kennis gebruikten de drugs in het appartement van de man uit Lanaken. Toen de drugsdealer naar zijn geld vroeg, weigerde de Lanakenaar te betalen. Bijna onmiddellijk trok een van de drie mannen een revolver en richtte dat naar het hoofd van het slachtoffer. Die moest via zijn bankapplicatie het geld overschrijven naar een zichtrekening.

Toen de man die verrichting wilden uitvoeren, merkten ze dat hun klant meer dan 7.800 euro op zijn spaarrekening had staan. Onder bedreiging moest hij dat bedrag overschrijven naar zijn zichtrekening. Vervolgens reden de dealer en zijn vriend, samen met de Uber-chauffeur, naar verschillende bankautomaten in Maastricht om het geld af te halen.

Eens ze het geld hadden, reden ze terug naar Lanaken om hun achtergebleven vriend op te pikken. De drie veroordeelden werden kort na de feiten opgepakt en zitten sinds januari in de gevangenis

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer