Coulibaly redt in extremis vel van AA Gent

AA Gent heeft zijn heenwedstrijd in de laatste voorronde van de Europa League gewonnen. De Buffalo’s wonnen met 2-1 van het Macedonische Shkëndija met 2-1. De bezoekers waren al snel op voorsprong geklommen via Besart Ibraimi maar Matton net voor rust en Coulibaly vlak voor affluiten zorgden ervoor dat Gent toch met een iets geruster gemoed de terugwedstrijd kan aanvatten.

lgo

2-1, het is niet de ideale uitgangspositie die coach Hein Vanhaezebrouck in gedachten had. Toch mogen de Buffalo’s best tevreden zijn met het resultaat. Amper negen minuten stonden er op de klok toen Gent al tegen een achterstand aankeek. De thuisploeg was nochtans niet onaardig begonnen, maar een knappe vrije trap van Besart Ibraimi bracht de Macedonische bekerwinnaar op voorsprong.

Het overwicht was nochtans duidelijk voor Gent, maar echt uitgespeelde kansen werden niet gecreëerd. Daar kwam dan nog eens bij dat de Buffalo’s niet geholpen werden door de scheidsrechter, die het naliet een duidelijke penalty na hands niet te fluiten. Een tegenvaller voor Gent dus, maar het kon wel met een gelijke stand de kleedkamer in. Na een vrije trap van Kums duwde Matton de 1-1 binnen.

Wel kansen in tweede helft

In de tweede helft kregen we hetzelfde spelbeeld, deze keer echter wel met doelrijpe kansen. Doelman Zahov had eerst een prima parade in huis na een goede actie van Saief, even later ontsnapten de bezoekers tot drie keer toe in dezelfde fase. Toch bleef het opletten, want de Macedoniërs lagen op de loer. Alimi krulde een bal maar net naast en ook Gent-goalie Rinne moest alles uit de kast halen om een bal van onder zijn lat te ranselen.

De tijd begon te dringen, risico’s werden genomen. Perbet werd er in gegooid voor Gershon en in het absolute slot kreeg AA Gent dan toch wat het verdiende. Kalifa Coulibaly aarzelde geen moment toen een hoekschop van Milicevic bij hem terechtkwam.

Door dat late doelpunt kunnen de Gentenaars volgende week met een krappe bonus afzakken naar Macedonië voor de terugwedstrijd.