© DINODIA

Verdwijnt deze populaire theesoort binnenkort uit de winkelrekken?

Fans van de bekende Darjeeling-thee kunnen best even gaan neerzitten. Volgens thee-experts bestaat de kans dat de speciale theesoort binnenkort niet meer verkrijgbaar zal zijn. In vergelijking met vorig jaar is de productie al met 90% gedaald.

mige

Reden van de plotse daling zijn de onrust en protesten die momenteel woeden in de Indiase streek Darjeeling. Separatisten strijden er voor de onafhankelijkheid, waardoor de productie van de Darjeeling-thee zo goed als tot stilstand is gekomen. Opvallend genoeg mag geen enkele andere theesoort zich de titel van de Darjeeling-soort toe-eigenen. Net als de benaming champagne is de Darjeeling-thee exclusief verbonden aan de streek.

© AFP

Doordat de oogst in juni en juli niet kon doorgaan en die in de herfst ook in gevaar dreigt te komen, is de prijs van de nog beschikbare Darjeeling-thee al verdubbeld. Op termijn zou de thee daardoor wel eens uit de winkelrekken kunnen verdwijnen. “Of dat bij blends het percentage Darjeeling wordt teruggeschroefd”, aldus thee-expert Mariëlle Erkens tegen RTL Nieuws.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer