Het is zover: Neymar officieel voorgesteld als speler van PSG

De transfer van Neymar naar PSG is helemaal rond. Nadat Barcelona donderdag bevestigde dat de vertegenwoordigers van Neymar 222 miljoen euro hadden betaald waardoor Neymar officieel een vrije speler was, maakte PSG de transfer ’s avonds wereldkundig. Neymar tekent bij de Parijse club een contract voor vijf seizoenen.

jtp

“De ambitie van PSG heeft me overtuigd om voor deze club te tekenen, net als de passie en de energie die dit teweeg brengt. Sinds ik in Europa speel, was de club altijd één van de meest competitieve en meest ambitieuze”, vertelde Neymar in een eerste reactie.

PSG stuurde eerst nog een teaser de wereld in: een filmpje van Parijs met onder meer de Eiffeltoren in de kleuren van de Braziliaanse vlag, en dat alles op de tonen van sambamuziek. Duidelijker kon een hint alvast niet zijn.

Emotioneel afscheid van Barcelona

Neymar nam op Instagram afscheid van Barcelona met een emotionele boodschap. “Het leven van een atleet verandert door uitdagingen. Sommigen worden opgelegd, anderen zijn het resultaat van een eigen beslissing. Ik herinner me mijn eerste dagen bij Barcelona, waar ik de kleedkamer deelde met idolen als Messi, Valdes, Xavi, Iniesta, Puyol, Piqué, Busquets en vele anderen. Ik had de eer om samen te werken met de grootste atleet ooit. Lionel Messi werd mijn vriend, op en naast het veld. Het vervult me met trots om samen met jou gespeeld te hebben. Ik vormde een aanvalslinie met Messi en Suarez, die nu deel uitmaakt van de geschiedenis.”

“Ik heb alles gewonnen wat een atleet kan veroveren. Maar ik heb ook nieuwe uitdagingen nodig. Voor de tweede keer in mijn leven zal ik exact het tegenovergestelde doen dan wat mijn vader me vroeg. Papa, ik respecteer jouw beslissing, maar ik vraag om mij te steunen in deze volgende stap, zoals je altijd al gedaan hebt. Ik waardeer de liefde van de Blaugrana en de fans, waar ik bijna alles geleerd heb. Maar in mijn hart voelde ik dat het tijd was om te vertrekken. PSG wordt mijn thuis voor de komende jaren, ik zal me inspannen om hun vertrouwen terug te betalen.”

<span itemprop="name" content="Neymar over transfer naar PSG"></span> <span itemprop="description" content="null"></span> <span itemprop="duration" content="187"></span> <span itemprop="thumbnail" content="http://cfvod.kaltura.com/p/1467261/sp/146726100/thumbnail/entry_id/1_vgpuey9y/version/100001"></span> <span itemprop="width" content="568"></span> <span itemprop="height" content="350"></span>

Bevestiging van Barcelona

Eerder donderdag bevestigde FC Barcelona al dat Neymar zichzelf had vrijgekocht bij de Catalaanse club. “Donderdagmiddag bezochten de wettelijke vertegenwoordigers van Neymar Jr. de club en betaalden het bedrag van 222 miljoen euro in naam van de speler, met oog op de eenzijdige verbreking van het contract dat de speler aan de club bindt”, meldde Barcelona toen.

© AFP

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer