vrijdag 4 augustus 2017 - Sint-Truiden
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Frank Deltour, zaakvoerder van fotozaak Robijns. Jozef Croughs

Diefstal bij Truiense fotograaf raakt desondanks niet opgelost

“Plots zag ik mijn gestolen scherm op een zoekertjessite”

SINT-TRUIDEN

Een gestolen computermonitor voor beroepsfotografen is opgedoken op de zoekertjessite tweedehands.be. Het toestel met een waarde van 1.500 euro werd begin juli gestolen uit de fotozaak Robijns in Sint-Truiden. Enkele uren nadat zaakvoerder Frank Deltour van het zoekertje op de hoogte was gebracht, werd het van de site verwijderd.

De diefstal kwam begin juli aan het licht, toen een vertegenwoordiger van Eizo zijn uitgeleende monitor in de fotozaak kwam ophalen. Het was een specifiek professioneel scherm, waarvan er slechts een paar op de markt zijn. “We zochten de hele winkel af, maar het scherm was nergens te bespeuren”, zegt Deltour. Een inbraak was er niet geweest, het scherm moet dus overdag gejat zijn. “Korte tijd later stond de vertegenwoordiger opeens terug in de zaak, met de boodschap dat hij het scherm op de zoekertjessite tweedehands.be had zien staan. Meer nog, er stonden nog meer producten en toestellen op die wij in de zaak misten. Diezelfde dag heb ik nog klacht ingediend bij de politie. Daarna heb ik nog een paar keer geïnformeerd naar de stand van zaken, maar drie weken later was de politie nog geen stap verder”, aldus de zaakvoerder.

Gedupeerd

Als laatste hulpmiddel postte hij een oproep op Facebook met de hoop de aanbieder te ontmaskeren. “Ik betreur ten zeerste de manier waarop ik door tweedehands.be word behandeld. Ze reageren daar zelfs nog niet op een mail waarin ik duidelijk stel, met de bewijzen erbij, dat het om gestolen goederen gaat. Er is zelfs geen telefoonnummer waar men als gedupeerde terecht kan om de diefstal te melden”, zegt Deltour.

Medewerking

Korpschef Steve Provost is op de hoogte van de zaak. “We hebben de zaak onderzocht en het gsm-nummer bij het zoekertje nagetrokken. Verder zijn we helaas nog niet geraakt, ook al omdat tweedehands.be nog geen medewerking verleende. Intussen is er een gerechtelijk onderzoek lopende, maar het kan enige weken duren voor de verantwoordelijken van de site een antwoord geven. Het contact dat Frank zocht via Facebook en de nieuwe media verloopt sneller dan ons onderzoek”, gaf de korpschef toe. (jcr)

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws