© if

Legoland komt dichterbij: opening nieuw park in Nederland

De plannen waren al een tijdje bekend, maar tot nu toe bleef het bij vage geruchten: Legoland zou een vestiging openen in Nederland. Nu is dat ook effectief bevestigd. In de Zuid-Hollandse badplaats Scheveningen opent in 2019 - als alles meezit - een gloednieuw Legoland Discovery Centre.

ehu

Het wordt een overdekt pretpark, zoals Legoland nu ook al overdekte vestigingen heeft in Berlijn, Oberhausen, Manchester, Birmingham en Istanbul. Naast interactieve attracties zou het pretpark ook over een 4D-bioscoop en een Lego-miniatuurstad gaan beschikken. Scheveningen is een stadsdeel van Den Haag en ligt op amper anderhalf uur rijden van Antwerpen.

“De vestiging van Legoland op deze unieke plek aan de Scheveningse boulevard is een geweldige aanwinst voor Den Haag”, zegt wethouder (een soort schepen in Nederland, red.) Boudewijn Revis. “Het park maakt Scheveningen nog aantrekkelijker voor bezoekers, juist ook op dagen dat de zon niet schijnt. En het brengt direct en indirect extra banen naar de stad.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer