© AFP

Zo worden vluchtelingen vernederd als ze Turkse grens willen oversteken

Op sociale media zijn er beelden opgedoken van drie Syrische vluchtelingen die verplicht worden om lingerie aan te trekken. Het mensonterende incident vond plaats aan de Turks-Syrische grens, amper enkele dagen na een eerder grof incident met vluchtelingen.

jdb

De afbeeldingen van de vluchtelingen in lingerie werden enkele dagen geleden op sociale media geplaatst. Het drietal vertoont ook duidelijke sporen van mishandeling. Een nieuw geval van zware vernedering en pestgedrag tegen vluchtelingen, amper enkele dagen nadar er al vier Turkse soldaten gearresteerd werden voor soortgelijke feiten.

Aanleiding van dat laatste was een video waarop te zien is hoe drie soldaten enkele Syrische vluchtelingen enkele stevige klappen geven. Eén vluchteling krijgt er zelfs zodanig stevig van langs, dat hij op de grond valt.

Doodgeknuppeld

Een rechtbank van de Turkse provincie Hatay heeft intussen gemeld dat de drie van de vier soldaten voorlopig in hechtenis blijven. De mishandelde vluchtelingen werden na een doktersbezoek opnieuw teruggestuurd naar Syrië.

Geweld tegen Syrische vluchtelingen, ook door niet-militairen, is overigens geen nieuw fenomeen. Zo werd in juli nog een Syrische vluchtelinge verkracht en doodgeknuppeld, enkele dagen voor ze moest bevallen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER