© AFP

Bolt wint makkelijk de 200m en pakt achtste gouden olympische medaille

Hoeft het nog te verwonderen dat Usain Bolt goud pakte op de 200m? De Jamaicaan liet dan wel geen nieuw olympisch of wereldrecord optekenen, maar met een tijd van 19”79 was zijn achtste gouden olympische medaille wel een feit. Het was al de derde keer op rij dat Bolt dit nummer won.

lgo

'Lightning Bolt' haalde het in de finale in het Olympisch Stadion in 19.78 van de Candees Andre De Grasse (20.02) en de Fransman Christophe Lemaitre (20.12). De Amerikaan LaShawn Merritt stelde in 20.19 teleur met een zesde plaats.De bijna dertigjarige Bolt pakte zo na Peking 2008 en Londen 2012 voor de derde keer op rij olympisch goud op de 200 meter, een kunstje dat hij eerder deze week ook lukte op de 100 meter. De Jamaicaan is zo de eerste sprinter in de geschiedenis die de dubbel drie keer op rij weet te veroveren.Tijdens de vorige twee Spelen in Peking (2008) en Londen (2012) werd het Jamaicaanse loopwonder ook nog olympisch kampioen op de 4x100 meter. Bolt wil in Rio tijdens zijn laatste Olympische Spelen al die titels verlengen, hij zit nu al aan acht gouden medailles

"Ik probeer mezelf tussen de allergrootsten te nestelen", zo sprak Bolt achteraf. "Tussen Mohammed Ali en Pelé, bijvoorbeeld. Ik hoop na deze Spelen tussen deze twee te staan." Met drie overwinningen op de 200m op rij, begint de 29-jarige Bolt wel stilaan aan zijn pensioen te denken. "Mijn lichaam wordt al een dagje ouder. Ik denk persoonlijk dat dit mijn laatste 200m is geweest, maar misschien denkt mijn trainer daar wel anders over."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer