Beyhan kookt: Wortelrolletjes
Ooit stond ze achterin de keuken van haar mans kebabzaak te zwoegen, maar vandaag is de Maasmechelse hobbykokkin Beyhan Agirdag bekender dan Jeroen Meus op de sociale netwerksite mutfaktayim_b. Deze week maakt ze heerlijke wortelrolletjes klaar. Smakelijk!
Ingrediënten: 2 grote wortelen, 2 eieren, 1 ui, 1 theelepel bakpoeder, 2 eetlepels bloem, zout, peper, 4 eetlepels olie. Voor de vulling: 4 eetlepels Turkse süzme yoghurt (verkrijgbaar bij de Turkse supermarkt), handvol verse dille, 2 teentjes look, zout.
Bereiding: - Snipper de ui heel fijn. - Schil en rasp de wortelen fijn. - Verhit de olie in een grote koekenpan. - Fruit de gesnipperde ui een paar minuten. - Voeg de geraspte wortels, het zout en de peper erbij, bak het geheel een paar minuten tot het goed gaar is en laat het dan afkoelen. - Klop de eieren los in een kom en voeg het afgekoelde wortelmengsel erbij. - Zeef de bloem met het bakpoeder in het mengsel. - Meng alles door elkaar. - Spatel het mengsel op de met bakpapier beklede bakplaat en spreid het mengsel met een spatel uit tot een vierkant dun laagje (ongeveer 1cm dik).- Bak het geheel in een voorverwarmde oven van 200 graden Celsius totdat het gaar is. - Til het papier op en rol het geheel tot een rol. Bedek de rol met een theedoek om uitdrogen te voorkomen en laat afkoelen. - Doe de yoghurt in een kom, pers de look met zout erboven uit en voeg verse fijngehakte dille toe. Roer even goed door. - Besmeer de rol met het yoghurtmengsel en rol ze terug op. - Bewaar in de koelkast. Als je de rol gaat serveren, snij je hem in plakjes.
Bekijk ook de instructievideo!