Beyhan kookt: Wortelrolletjes

Ooit stond ze achterin de keuken van haar mans kebabzaak te zwoegen, maar vandaag is de Maasmechelse hobbykokkin Beyhan Agirdag bekender dan Jeroen Meus op de sociale netwerksite mutfaktayim_b. Deze week maakt ze heerlijke wortelrolletjes klaar. Smakelijk!

MiGe

Ingrediënten: 2 grote wortelen, 2 eieren, 1 ui, 1 theelepel bakpoeder, 2 eetlepels bloem, zout, peper, 4 eetlepels olie. Voor de vulling: 4 eetlepels Turkse süzme yoghurt (verkrijgbaar bij de Turkse supermarkt), handvol verse dille, 2 teentjes look, zout.

Bereiding: - Snipper de ui heel fijn. - Schil en rasp de wortelen fijn. - Verhit de olie in een grote koekenpan. - Fruit de gesnipperde ui een paar minuten. - Voeg de geraspte wortels, het zout en de peper erbij, bak het geheel een paar minuten tot het goed gaar is en laat het dan afkoelen. - Klop de eieren los in een kom en voeg het afgekoelde wortelmengsel erbij. - Zeef de bloem met het bakpoeder in het mengsel. - Meng alles door elkaar. - Spatel het mengsel op de met bakpapier beklede bakplaat en spreid het mengsel met een spatel uit tot een vierkant dun laagje (ongeveer 1cm dik).- Bak het geheel in een voorverwarmde oven van 200 graden Celsius totdat het gaar is. - Til het papier op en rol het geheel tot een rol. Bedek de rol met een theedoek om uitdrogen te voorkomen en laat afkoelen. - Doe de yoghurt in een kom, pers de look met zout erboven uit en voeg verse fijngehakte dille toe. Roer even goed door. - Besmeer de rol met het yoghurtmengsel en rol ze terug op. - Bewaar in de koelkast. Als je de rol gaat serveren, snij je hem in plakjes.

Bekijk ook de instructievideo!

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer