© RTL

Belgische familie kan het niet geloven: luchtvaartmaatschappij verliest doodskist met lichaam

“We zijn zeer bang geweest: wat als de kist van Leon nooit werd teruggevonden.” Julie, een vrouw uit Luik, kan er nog altijd niet bij dat de Italiaanse luchtvaartmaatschappij Alitalia de kist met het lijk van haar ex-man is kwijtgespeeld.

pom

Op 23 mei dit jaar is Leon, een 58-jarige Belg, in het Italiaanse Cagliari plots overleden aan een hartfalen. “Toen ik dat hoorde, ben ik meteen naar daar afgereisd met de drie kinderen”, zegt zijn ex-vrouw Julie aan de Waalse zender RTL TVI.

In Italië brachten ze een laatste groet aan Leon en organiseerden dan de repatriëring naar Brussel om Leon in Luik te kunnen begraven. Julie en de kinderen keerden daarop terug naar België. Een week later zou de kist met het lijk van Leon op Zaventem landen, met een vlucht van uit Rome.

Maar toen de familie op Zaventem stond om de kist op te halen, was er geen kist. Niemand kon zeggen waar de het stoffelijk overschot van Leon was. Uiteindelijk bracht onderzoek van het luchthavenpersoneel aan het licht dat de kist op de Parijse luchthaven Charles de Gaulle stond.

Lijkwagen naar Parijs

“De fout was op de luchthaven van Rome gebeurd”, vertelt Julie. “Daar hebben ze de kist van Leon verward met een zending voor Parijs. De luchthaven van Zaventem was bereid meteen een lijkwagen naar Parijs te sturen om de kist van Leon daar op te halen.”

Maar toen kwam het bericht uit Parijs: Alitalia had de fout ingezien en de kist meteen teruggestuurd naar Rome. “Ik dacht dat het een grap was”, zegt ze dochter van Leon. Maar toen sloeg de paniek toe: wat als het weer fout loopt en de kist voor altijd zoek raakt.

Zo erg is het niet geworden. Vanuit Rome is de kist uiteindelijk in Brussel geraakt. “Maar ze zat vol deuken. “Alsof het transportpersoneel de kist had behandeld als een ordinair stuk bagage.”

De nabestaanden eisen nu excuses van de Italiaanse luchtvaartmaatschappij. “Ze hebben ons rouwen nodeloos verzwaard.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER