© Wim Hendrix

Bollekesfeest brengt voor jubileumeditie heel wat nieuwigheden met zich mee

Het Bollekesfeest in Antwerpen viert dit jaar haar tiende verjaardag. Dat wordt gevierd met alles wat het stadsfestival de laatste jaren zo groot heeft gemaakt. Maar voor de jubileumeditie heeft de stad ook voor heel wat nieuwigheden gezorgd.

Jan Stassijns

635 vaten De Koninck. Zoveel hebben de bezoekers van vorig jaar gedronken. Dit jaar staat het Bolleke natuurlijk opnieuw centraal, maar het culinaire en muzikale stadsfestival heeft veel meer te bieden. Zo zijn ook voor dit jaar al enkele cijfers.

Voor het mosselfeest op de Sint-Andriesplaats wordt er 1.800 ­kilogram mosselen gekuist en klaargemaakt voor het goede doel. Zondag, tijdens Boulevard 175 op de Ernest Van Dijckkaai worden er gerechten geserveerd van dertig nationaliteiten. De picknicktafel op de Suikerrui, die van de Kaaien tot aan de kathedraal loopt, is 68 meter lang. Tijdens de traditionele Handjesworp zullen er 15.000 Antwerpse handjes rondvliegen en bij het gratis ontbijt worden er 1.500 ontbijtpaketten uitgedeeld. En dan zijn er nog de 200.000 bezoekers die het Bollekefeest elk jaar komen ontdekken.

Voor jong en oud

En ook dit jaar valt er veel te beleven voor jong en oud. De 25 standjes met streekproducten bijvoorbeeld, verspreid over de Groenplaats en de Suikerrui. “Omdat het de tiende editie is, zorgen we ook voor heel wat speciale acts”, zegt Tim De Mulder, evenementenregisseur van de stad Antwerpen. “Een knallend vuurwerk bijvoorbeeld, maar ook stand-upcomedy en een kinderverjaardagsfeest in het stadhuis En een reuzenpiñata, met kleine cadeautjes voor de kleine bezoekers, maar ook voor de grote bezoekers zit er een verrassing in. Voor ieder wat wils dus op het Bollekesfeest.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Bollekesfeest