Achttien hoog en vier weken geen lift

© David Van Hecke

© dvh

© credit

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Ooit al eens 18 verdiepingen naar boven gestapt met een zak vol boodschappen? Lastig! Dat is wat de bewoners van residentie Anseele aan de Neermeerskaai de komende vier weken te wachten staan. De lift is defect door een brand en sneller herstellen kan niet.

Sander Luyten

“Tegen dat ik boven ben, ben ik vermagerd. Maar dat is niet erg. Er mogen toch wat kilo’s af.” De Gentse jazzdiva Sabijn kan er nog om lachen dat de lift in haar appartement kapot is en ze voor en na elk optreden haar materiaal meer dan tien verdiepingen moet meesleuren. “Er wonen hier veel stokoude mensen die minder mobiel zijn. Voor hen is het nog een veel groter probleem.”

De miserie begon woensdagavond toen door een kortsluiting brand uitbrak in de elektriciteitskast van het appartement. De lift viel stil, de traphal hing vol rook en alle bewoners moesten worden geëvacueerd. De brandweer had alles snel onder controle en de getroffen gezinnen mochten nog dezelfde avond terug naar huis. Maar de lift, die gaf geen teken van leven meer.

‘Gelukkig’ is er nog de trap. Maar als je op de 18de verdieping woont en je vrouw is hoogzwanger, word je daar niet vrolijk van. Vraag dat maar aan de Senegalees Abdoulaye Ndiath.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen