64'
3 - 2

In de Europe Play-offs heeft AA Gent de zespuntenkloof met eerste achtervolger KV Mechelen intact gehouden. De Buffalo's waren zaterdagavond voor eigen publiek te sterk voor een kranig Westerlo, dat in de play-offs nog niet kon winnen.

Gent - Westerlo in een notendop:

• Sleutelmoment: Op slag van rust trapt Alcocer een schot aan de rand van de zestien tegen de paal. Gent ontsnapt aan een nieuwe achterstand en klimt na de pauze zelf wel op voorsprong.

• Man van de match: Bij Westerlo was Madsen de verpersoonlijking van een sterk middenveld. De jonge Fernandez-Pardo zorgde voor Gent dan weer voor heel wat gevaar met zijn snelheid.

• Statistiek: De laatste keer dat Westerlo kon winnen in Gent dateert van 2009. Trainers met dienst waren Michel Preud'homme en Jan Ceulemans. Mbaye Leye was goed voor een doelpunt.

Vuurwerk in de eerste helft

Nog voor iedereen goed en wel was opgewarmd, keek Gent al tegen een achterstand aan.

Westerlo, dat complexloos kon voetballen, begon verschroeiend aan de wedstrijd. Lucas Stassin verlengde een schot met een slim voetje in doel.

Diezelfde Stassin stond een minuut later opnieuw op de goede plaats. Deze keer had Roef een broodnodige reflex in huis om erger te voorkomen voor de thuisploeg.

Gent kreeg na zo'n tien minuten wel wat meer grip op de wedstrijd en begon zelf kansen te creëren, met succes.

Op twee minuten tijd maakte Gandelman (opnieuw hij)  en Fernandez-Pardo (met de hulp van de Westelse defensie) er 2-1 van. We waren amper 21 minuten ver.

Missie volbracht leek het wel voor Vanhaezebrouck en co. Maar ook Westerlo toonde zich weerbaar.

De ploeg van Bart Goor bleef gevaarlijk en kwam iets na het halfuur ook verdiend weer op gelijke hoogte. Madsen nam een hoge voorzet gecontroleerd op de slof. Davy Roef ging niet op tijd plat en zag de bal onder zich door rollen.

Met de rust in zicht kwam Gent ook nog goed weg. Alcocer zag zijn schot op de paal stranden.

De Sart als gamechanger

Ook na de pauze had Gent het knap lastig met het vinnige Westerlo.

Het middenveld onder leiding van Madsen stond sterk. Een kanonskogel van Rommens werd uit de winkelhaak gevlogen door Roef.

Het gepuf en gemor werd steeds luider. Het sein voor Vanhaezebrouck om in te grijpen. Julien De Sart mocht nog een halfuurtje meevoetballen.

Na een paar minuten probeerde die het al eens met een laag afstandsschot. Een ideale oefenbal zo bleek, want een minuut later was het bingo. Gillekens had geen antwoord op zijn schot vanuit de tweede lijn.

Dat bleek de doodsteek te zijn voor de bezoekers. Gent hield, zonder uit te blinken, de netten schoon na de pauze. De overwinning in de Europe Play-offs lonkt.

Westerlo kon een sterke prestatie niet vertalen naar een puntje en bleef achter met lege handen.

"Eigenlijk Gent-onwaardig"

Tarik Tissoudali (Gent): "We begonnen slecht en waren lang niet goed genoeg. Het was eigenlijk Gent-onwaardig. Gelukkig hebben we match dan toch kunnen winnen."

Arthur Piedfort (Westerlo): "We zijn een jong team en hebben goed en vrij gespeeld. Daardoor missen we soms misschien nog wat ervaring en geven we het in de tweede helft nog weg. Jammer."

Hein Vanhaezebrouck (trainer Gent): "We doen wat we moeten doen tegen een goed Westerlo. Zij begonnen gewoon geweldig. Na de pauze en met wat wissels hebben we het heft in handen genomen. Het was geen wedstrijd om lang te onthouden."

Bart Goor (trainer Westerlo): "We hebben een heel goede match gespeeld. De spelers wilden voetballen en hielden ten alle tijden de kopjes omhoog. Jammer dat we iets te veel kansen hebben weggegeven, waardoor we met lege handen achterblijven."

Fase per fase

90+5' tweede helft
90+4'

EINDE:3-2

Een hoofdschuddende Hein Vanhaezebrouck ziet zijn ploeg winnen, maar is toch niet helemaal tevreden met de prestatie. Een afstandsschot van De Sart zorgde in de tweede helft voor het verschil tussen beide ploegen.

90+2'

Nog twee minuten. Westerlo dringt nog één keer aan.

90+1'

4 - extra time

Er komen 4 minuten extra tijd bij.
86'

Fernandez-Pardo maakt optimaal gebruik van zijn snelheid en komt nog twee keer bijna tot een doelpunt. Gillekens staat pal en houdt zijn ploeg in de running voor een puntje.

83'

Sydorchuck trapt met veel gevoel naar doel. Roef ziet de bal nipt naast zijn paal vliegen.

82'

Ook Vermant komt nog in de ploeg. Bart Goor wil graag een puntje meepikken.

80'
Westerlo
78'

We zitten in het slotkwartier. Wat kunnen beide ploegen nog? Ook bij Westerlo lijkt het vet wat van de soep.

75'
74'

Gent wil duidelijk op zoek gaan naar een veilige vierde treffer. Een nipte voorsprong is vanavond duidelijk niet voldoende.

71'
Net na zijn wissel knalt De Sart zijn ploeg al meteen op voorsprong.
68'

De bezoekers zijn andermaal niet van hun melk en gaan gewoon weer op zoek naar een doelpunt. Watanabe komt net op tijd voor Stassin en kan zo een schot van dichtbij voorkomen.