Hele vrouwelijke tak van familie met Raymond van het Groenewoud op het podium: “Dochtertjes kunnen ‘Meisjes’ vlot meezingen”

© ptb

Een familie van drie dochters, een mama en een bomma voegt zich bij de veertig meisjes die vanavond zaterdag mee het lied ‘Meisjes’ mag zingen. Dat doen ze met Raymond van het Groenewoud op het hoofdpodium van Festival Dranouter.

Thijs Pattyn

Het is veertig jaar geleden dat Raymond van het Groenewoud zijn single ‘Meisjes’ uitbracht. Met dat lied sluit hij zaterdag zijn concert af op de mainstage van Festival Dranouter. Uit honderden inzendingen selecteerde de festivalorganisatie veertig meisjes, die op het podium mogen meezingen.

“We waren op reis toen we ons kandidaat stelden”, zegt Caroline Devriendt (33) uit Brugge. “En we hebben geluk, heel de familie is erbij. Wij komen al lang naar Festival Dranouter. Mama France (57) nam mij als kind mee. Mijn vroegste Dranouterherinnering: een onbekende man die op mijn dekentje kwam liggen en in slaap viel. Mijn ouders, die wat verderop naar het concert luisterden, zeiden: ‘Laat meneer maar wat slapen, hij is heel moe’. Ik neem nu mijn kinderen Elisabeth (9), Ariadne (7) en Celine (2) mee naar het festival. Ze hebben nog geen enkele Dranouter gemist. Celine beleefde haar eerste editie nog vanuit mijn buik.”

Dans en toneel

De vijf meisjes oefenden het lied goed in. “Mijn dochtertjes kunnen ‘Meisjes’ helemaal meezingen. Raymonds muziek is regelmatig te horen bij ons thuis, dus ze kenden hem al een beetje. Nu we aangekomen zijn op het festivalterrein, begint het vooral bij de kinderen te kriebelen. Ze doen dans en toneel, maar het is de eerste keer dat ze op zo’n groot podium staan. Raymond is ook van Brugge, maar we hebben hem nog nooit gesproken.”

Elisabeth maakte een brief voor hem. “Ik heb er een foto in geplakt van mijn zusjes en ik”, vertelt het meisje. “Ik tekende ‘Meisjes’ in het groot op de voorkant van de brief. Ik ben een grote fan van Raymond en droom om later als danseres met hem op te treden.” Aan de brief hangt ook een vriendschapsbandje voor de zanger. “Ik geeft het hem wanneer hij even tijd heeft.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen