VIDEO. Brandalarm nieuwe parking houdt omwonenden al drie nachten wakker

De sirenes van de nieuwe parking in de Kerkstraat in Blankenberge gaan al drie nachten op rij af. De buurtbewoners klagen over slaaptekort. Maar bij uitbater Indigo trekken ze de paraplu open. “De verantwoordelijken zijn met vakantie”, klinkt het.

TIM LESCRAUWAET

De buurtbewoners van de nieuwe parking in de Kerkstraat in Blankenberge zijn het beu. Al drie nachten op rij houdt een brandalarm hen uit hun slaap. Maandagnacht loeiden de sirenes zes uur aan een stuk. “En niemand lijkt er iets aan te doen”, zegt buurtbewoner en fietsenmaker Henk Lievens (53). Ook wij vingen helaas bot bij Indigo, dat de parking uitbaat.

Maandagnacht van drie uur tot negen uur. Dinsdagnacht een vijftal minuutjes. En woensdagnacht van 1.10 uur tot 2.15 uur. Op al die momenten loeiden een twintigtal sirenes in de nieuwe parking in de Blankenbergse Kerkstraat. Die klinken zo luid dat alle buurtbewoners uit hun slaap gehaald en gehouden worden. “Mijn vrouw is ziek en moet vandaag (gisteren, nvdr.) geopereerd worden”, zegt Henk. “Ze zou dus eigenlijk goed moeten rusten. Maar door die sirenes kan ze niet eens slapen. Het is altijd wat met die parking: overdag het gierende geluid van de banden op het beton en 's nachts die sirenes.”

Ook de 73-jarige Romain Van Oyen heeft het gehad. “Ik vind het voor heel even lastig dat ik nog zo goed hoor”, zegt hij. “Het is telkens een heel irritante, monotone toon. Het is enorm storend. Er is hier bovendien al heel wat gebeurd in en rond die parking. Er moet dringend iets aan gedaan worden.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen