zaterdag 5 augustus 2017 - Sint-Truiden
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Frank Deltour kon met wat hulp achterhalen wie zijn gestolen goederen op 2dehands.be aanbood. vrs

Politie vindt gestolen spullen bij huiszoeking bij online verkoper

SINT-TRUIDEN

Bij een huiszoeking heeft de politie vrijdag de spullen aangetroffen die gestolen waren bij Foto Robyns in Sint-Truiden en via een koopjessite te koop waren aangeboden. Frank Deltour, zaakvoerder van Foto Robyns, had via het gsm-nummer de identiteit van de verkoper weten te achterhalen en diende een klacht in tegen de man.

Deltour kon met wat hulp achterhalen wie er schuil ging achter het gsm-nummer op de koopjeswebsite. Hij diende een klacht in. “Tijdens een huiszoeking die vrijdagvoormiddag werd uitgevoerd bij deze persoon, troffen we de goederen aan”, bevestigt korpschef Steve Provost. “Verder onderzoek zal nu moeten uitmaken of deze man de goederen zelf gestolen had of als tussenpersoon optrad voor het verkopen ervan.”

Petra Baeck, woordvoerster van 2dehands.be, zegt dat klachten over dubieuze verkopers altijd zeer ernstig worden genomen. “We hebben daarom ook meteen gereageerd op de mail van Frank Deltour over de gestolen goederen. Alleen belandde deze mail in zijn spam. Van de politie van Sint-Truiden hebben we tot op heden wel nog geen verzoek tot medewerking ontvangen.”

Volgens de korpschef is dat nochtans wel degelijk gebeurd. “Via de normale rechtsgang en dat neemt tijd in beslag.” De diefstal dateerde van begin juli en enkele dagen geleden doken de goederen op op 2dehands.be. Deltour signaleerde dit op Facebook. “Ik wil mensen ervoor waarschuwen om zoiets via sociale media te delen” zegt Provost. “Het gevaar bestaat immers dat de gestolen goederen en bewijzen verdwenen zijn nog voor wij er een huiszoeking kunnen uitvoeren. Wij begrijpen dat het in sommige gevallen frustrerend is voor de slachtoffers om het onderzoek af te wachten, maar in de rechtbank loont het echt wel.” (jcr)

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws