© AFP

Usain Bolt kan verrassend laatste 100m niet winnen, afscheid in mineur

Usain Bolt heeft geen gouden medaille kunnen pakken in zijn laatste honderd meter op het WK in Londen. Hij liep naar de derde plaats. De wereldtitel ging naar de verguisde Justin Gatlin.

jefi, svar

Uittreden wereldkampioene 1.500m nipt finaliste

In de halve finales van de 1.500m bij de vrouwen heeft uittredend wereldkampioene Ganzebe Dibaba maar nipt de finale gehaald. De Ethiopische eindigde niet bij de eerste vijf voor rechtstreekse kwalificatie. Maar omdat in de andere halve finale trager werd gelopen werd ze alsnog opgevist voor de finale. Een medaille lijkt wel onmogelijk. Sifan Hassan maakte dan weer indruk in de tweede halve finale.

Gudzius pakt goud in discuswerpen

In het discuswerpen bij de mannen is de Litouwer Andrius Gudzius de nieuwe wereldkampioen. Hij haalde het met een worp van 69m21 voor de Zweedse favoriet Daniel Stahl. De Amerikaan Finley gooide de discus 68m03 ver en behaalde daarmee brons.

Ayana soleert naar wereldtitel op 10 km

De Ethiopische Almaz Ayana domineerde in de 10 kilometer. Ze liep een groot deel van de wedstrijd solo en behaalde goud in een tijd van 30 minuten 16 seconden en 33 honderdsten. Tirunesh Dibaba maakte het Ethiopisch een-tweetje compleet met zilver. De Keniaanse Agnes Tirop pakte goud.

Van Niekerk imponeert

Van Niekerk liep zijn reeks in 45.27, achttien honderdsten trager dan Kevin Borlée. Het sprekende gemak waarmee de Zuid-Afrikaan tot die tijd kwam sprak echter boekdelen: de wereldrecordhouder en olympische kampioen in deze discipline is goed. De snelste tijd ging naar Isaac Makwala (Botswana), die zijn reeks afwerkte in 44.55. Beide Borlées plaatsten zich ook voor de halve finales.

Thiam ziet concurrentes afhaken

Nafi Thiam lijkt goed op weg om een gouden plak te halen in Londen, want met Laura Ikauniece-Admidina verdween na de 100 meter horden al meteen een belangrijke tegenstander. De Letse moest geblesseerd afhaken. Ook Katarina Johnson-Thompson zag haar kansen al slinken, al was dat om sportieve redenen: de Britse kwam tijdens het hoogspringen niet boven de 1m86 en verloor zo een pak punten op Thiam.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer