© rr

© ram

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Wie giet benzine over poes? "Vacht vijf keer met Dreft gewassen"

In het appartement van Sven Croymans en Carolien Buylinckx in de Brouwerijstraat in Hoogstraten hing zaterdagmiddag een felle benzinegeur. Hun raskater Poes had van een dierenbeul een flinke hoeveelheid van de brandstof op zijn vacht gekregen.

ronny van den ackerveken

“We hadden Poes sinds vrijdagmiddag niet meer gezien”, zegt Sven Croymans (39). “Omdat hij anders nooit zo lang wegblijft, riep ik hem zaterdagmiddag. Hij kwam direct aangelopen, maar was drijfnat. Eerst dacht ik dat hij in onze vijver was gevallen. Al snel rook ik dat er benzine over zijn vacht was gegoten. Poes kreeg zijn ogen nauwelijks open. De dierenarts adviseerde om het dier kaal te scheren, maar dat is niet evident voor een kat met lange haren. Uiteindelijk hebben we zijn vacht vijf keer met Dreft gewassen om alle benzine eruit te krijgen.”

Carolien Buylinckx (28) plaatste een foto van hun met benzine overgoten huisdier op haar Facebookpagina. Uit de reacties blijkt dat er nog meer katten hetzelfde hebben moeten doorstaan. “Ik ben geschrokken hoeveel het er zijn. Bovendien zijn het allemaal katten uit de buurt. Gelukkig stelde Poes het zondagavond al heel wat beter. De dierenarts zei dat er geen probleem is zolang de kat niet begint over te geven..”

Ziek maken

Het koppel wil andere katteneigenaars waarschuwen en hoopt dat de dader gevonden wordt. “Ik weet niet waarom iemand dat doet. Volgens mij is de benzine niet bedoeld om de katten in brand te steken, maar wil de dader de dieren ziek maken door ze van het goedje te laten likken als ze zich wassen”, reageert Sven Croymans.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER