© bfm

Man verdrinkt na misstap bij nachtelijk plasje: “Hekken rond het Willemdok op komst”

In het Willemdok is zaterdagochtend vroeg het lichaam van een 58-jarige Deurnenaar gevonden. Alles wijst erop dat de man in het water terechtkwam na een avondje stappen. Er wordt verondersteld dat hij in het water wilde plassen en zich daarbij heeft misrekend.

dennis van damme

Er werden geen uiterlijke sporen van geweld gevonden. Niets wijst er ook op dat de man zich van het leven wilde beroven. Er wordt verondersteld dat hij een plasje wilde maken in het water van het dok en dat hij het evenwicht is verloren. Zijn gulp stond immers open toen hij uit het water werd gehaald.

Het slachtoffer is een 58-jarige man uit Deurne die bij zijn moeder inwoonde. Hij ging geregeld op stap en het gebeurde wel vaker dat hij dan een poos wegbleef.

Hij is lang niet de eerste die overlijdt nadat hij in het dok was terechtgekomen. Drie jaar geleden kwam de Portugees Antonio De Oliveira om het leven nadat hij na een nachtje stappen in het dok was gevallen.

Hekken op komst

De roep om hekken rond het dok blijft dan ook groot. Het stadsbestuur besliste eerder al om er hekken te plaatsen, maar noemt dat wel “geen heiligmakend middel.”

“Ze belemmeren de veiligheidsdiensten en maken het ook moeilijker wanneer iemand uit het water wilt klimmen”, zegt Johan Vermant, woordvoerder van burgemeester Bart De Wever (N-VA). “Maar aan het Willemdok komen er wel. De openbare aanbesteding is uitgeschreven, dus de werken zullen de komende weken beginnen.”

Naast de hekken werd ook nog een reeks andere maatregelen genomen om de veiligheid op het water te verbeteren. Het team van de stadshavenmeester kreeg een opleiding over technieken om drenkelingen te helpen, en overal werden de ladders en reddingsboeien gecontroleerd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER