Baby komt ter wereld op vlucht tussen Dubai en Manilla

Je kan niet vroeg genoeg beginnen met klantenbinding, moet de Filipijnse luchtvaartmaatschappij Cebu Pacific gedacht hebben. Een baby die geboren werd tijdens een vlucht kreeg liefst één miljoen airmiles-punten cadeau. Dat is erg veel, wetende dat je met 100 punten soms al een regionale vlucht kan boeken.

mtm

De Cebu Pacific-vlucht van Dubai naar de Filipijnse hoofdstad Manilla was afgelopen zondag ongeveer vier uur onderweg toen een van de passagiers in bevalling ging. Vijf weken vroeger dan uitgerekend.

Twee bemanningsleden, die ook een opleiding tot verpleegster hadden gevolgd, hielpen het kindje - een meisje dat de naam ‘Haven’ kreeg - ter wereld te brengen. Kort na de bevalling keerde de kersverse moeder naar haar zitje terug. “Geboren worden op 11.000 meter hoogte, dat is een echt mirakel”, verklaarde het hoofd van de crew. “Je zal altijd onze meest memorabele passagier zijn.”

Mineraalwater

Het kindje werd op de vlucht gewassen met mineraalwater, maar om erop toe te zien dat zowel moeder als kind de juiste medische begeleiding kregen, werd de vlucht omgeleid naar India. Een vertraging die de vluchttijd verdubbelde naar achttien uur, maar dat vonden de andere passagiers voor één keer absoluut niet erg. “Zoiets zie je alleen in de films. Wij zijn gewoon zo blij dat we dit mochten meemaken”, luidde het onder meer.

Lance Gokongwei, de ceo van Cebu Pacific, geeft Haven één miljoen airmiles-punten cadeau. Om als gewone klant aan zoveel punten te raken, moet je ruim 96.000 euro spenderen bij de luchtvaartmaatschappij. De vlucht van Dubai naar Manilla zou zo’n 25.000 punten kosten, maar regionale vluchten zijn soms al te boeken vanaf 100 punten. Er zijn geen beperkingen: Haven mag de punten delen met familieleden, gebruiken voor zowel binnen- als buitenlandse vluchten én er is geen vervaldatum.

Cebu Pacific is met 36 binnenlandse en 30 internationale bestemmingen de grootste luchtvaartmaatschappij van de Filipijnen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer