Na paniekgolf door het dorp: ‘Oplichters’ blijken dan toch gewoon vrijwilligers Rode Kruis

© blg

De vrijwilligers van het Rode Kruis die afgelopen weekend in Moorslede op pad waren met een deur-aan-deuractie bleken dan toch geen oplichters te zijn. “Dergelijke acties moeten beter gecommuniceerd worden naar de bevolking en de gemeente.”

mmr

Verschillende burgers sloegen alarm nadat hun bankgegevens gevraagd werden voor de domiciliëring van een maandelijkse gift aan het Rode Kruis. De politie en burgemeester werden op de hoogte gebracht. “Na informatie te hebben genomen bij verschillende instanties kon niemand bevestigen dat het om een officiële actie ging van het Rode Kruis. Er werd daarom waakzaamheid en voorzichtigheid aanbevolen”, zegt burgemeester Ward Vergote (Visie).

“Blijkt nu dat het wel degelijk een actie van het Rode Kruis betrof.” De burgemeester heeft zijn bedenkingen bij de werkwijze. “Dergelijke acties moeten beter gecommuniceerd worden naar de bevolking en de gemeente. Het is ook aangewezen om ze niet in de vakantieperiode te organiseren. De argwaan is altijd groter in die periode. Ik wil er graag aan toevoegen dat ik vaststel dat de waakzaamheid van de Moorsleedse burger zijn effect niet gemist heeft en dat stemt mij positief. Sociale controle is een goede zaak. Op die manier kan veel onheil vermeden worden.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen