Drie wagens in het water op evenveel weken: "We kunnen het niet nog beter aanduiden"

© ddj

Nadat in drie weken tijd evenveel wagens in het water waren beland aan het op- en afrittencomplex van de nieuwe A11 werden maatregelen getroffen. “De aannemer plaatste extra borden en bakens”, klinkt het .

Tim Lescrauwaet,tlg

Een aannemer plaatste maandagmorgen extra borden en bakens aan het op- en afrittencomplex van de nieuwe A11 ter hoogte van de Blauwe Toren. De reden: het feit dat er in drie weken tijd drie wagens in de aangelegde vijver terechtkwamen. “We kennen de precieze omstandigheden van de ongevallen niet, maar we willen ervoor zorgen dat het er zo veilig mogelijk is”, zegt Eveline Vandecaetsbeek, woordvoerster van het agentschap Wegen en Verkeer (AWV).

Het laatste ongeval gebeurde vrijdagnacht. Een vrouw miste er de bocht en belandde met haar wagen in het water. Bij aankomst van de hulpdiensten was ze zelf al op het droge geraakt. Eind juli belandde een oudere man in het water met zijn wagen. Hij werd door een passant uit zijn auto geholpen. De man raakte licht onderkoeld en werd naar het ziekenhuis overgebracht. Tien dagen voordien was een gelijkaardig ongeval gebeurd.

Alles volgens de regels

Ook bij de politie van Brugge - waar ze de vaststellingen van de eerste twee feiten deden - ging er een belletje rinkelen. “Onze verkeersdienst heeft contact opgenomen met het agentschap voor Wegen en Verkeer en de aannemer”, klinkt het. “Zij hebben hen gemeld dat ze het daar best nog eens bekijken. Maar verkeerstechnisch is alles in orde. De bocht, de signalisatie, de afstand tot het water. Daar kunnen wij volgens de regels niets aan verbeteren.” Maar bij het AWV ging men gisteren tot actie over. Al stellen ze zich wel vragen bij de ongevallen. “Het is vreemd dat er nu op zo’n korte periode zoveel gebeurden”, zegt Vandecaetsbeek. “De situatie is daar al enkele maanden hetzelfde en dergelijke ongevallen gebeurden aanvankelijk helemaal niet.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen