© rtr

DJ die handjes niet kon thuishouden, reageert op incident met Taylor Swift

De Amerikaanse popster Taylor Swift heeft een DJ beschuldigd van aanranding. Ze getuigt deze week op het proces in Denver, Colorado. Intussen heeft ook de DJ zelf gereageerd op de zaak.

dgs,vwh

De zaak dateert van 2 juni 2013. Radiopresentator David Mueller zou de popster toen tijdens een fotosessie voor een concert onder haar jurk in de billen hebben geknepen. De DJ, die de feiten ontkende, werd twee dagen later ontslagen bij het radiostation in Denver waar hij werkte. Mueller startte twee jaar later een rechtszaak tegen de popzangeres, omdat hij haar verantwoordelijk acht voor het verlies van zijn broodwinning. De man eist drie miljoen dollar schadevergoeding. Volgens hem heeft het management van Swift aangedrongen op zijn ontslag en was een van zijn vrienden verantwoordelijk voor de handtastelijkheden.

Foto

Swift ging in de tegenaanval en spande op haar beurt een proces aan, dat afgelopen maandag is gestart. Swift was op de zitting aanwezig, samen met haar advocaten. De rechtszaak zal in totaal negen dagen duren en alle partijen moeten alle zittingen bijwonen. Op woensdag getuigde Mueller en gaf hij toe dat de bewuste foto er vreemd uitziet, maar hij houdt voet bij stuk dat hij haar achterwerk niet heeft aangeraakt. Hij zegt dat hij met zijn arm haar ribbenkast aanraakte, maar dat hun armen kruisten. Daardoor ging zijn hand naar eigen zeggen "blijkbaar" en heel toevallig naar beneden.

De jury wacht alvast een moeilijke taak: het enige “bewijs” is een foto op de website van TMZ, waarop te zien is dat de DJ zijn hand achter de zangeres houdt. De meervoudige Grammy-winnares vraagt één dollar symbolische schadevergoeding. Ze ziet de zaak vooral als een voorbeeld naar andere vrouwen die het slachtoffer werden van handtastelijkheden.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER