© BELGA

De zon neemt enkele dagen vrij: KMI waarschuwt voor code geel

Zomer? Welke zomer, want het KMI waarschuwt voor code geel vandaag. Dinsdagochtend trekt een regen- en onweerszone, afkomstig uit Frankrijk, over ons land. Lokaal kan dat gepaard gaan met onweer, rukwinden en zelfs hagel. In de namiddag breidt de kans op onweersbuien zich uit naar heel ons land.

De maxima liggen tussen 17 en 21 graden. Er staat een zwakke tot matige wind uit veranderlijke richtingen, zo meldt het KMI.

Op het einde van de avond neemt de buienkans geleidelijk af en wordt het overwegend droog. In de loop van de nacht is er kans op brede opklaringen. Ten zuiden van Samber en Maas verschijnen er mogelijk lage wolken en mistbanken. De minima dalen naar 10 tot 14 graden bij een matige zuidwestenwind.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Onstabiel weer

Woensdag is het eerst wisselend en later zwaarbewolkt met af en toe regen of een bui die plaatselijk hevig kunnen zijn en soms gepaard gaan met onweer. Het KMI verwacht maxima van 16 tot 21 graden bij een matige zuidwestenwind.

Donderdag blijft het weer onstabiel met tussen de opklaringen door stapelwolken waaruit talrijke buien kunnen vallen met een uitgesproken kans op onweer. De maxima liggen tussen 15 en 20 graden. De wind waait zwak uit veranderlijke richtingen, aan de kust matig uit noord tot noordoost.

Vrijdag is er een weersverbetering. Vooral in het oosten kunnen er nog enkele buien vallen, maar minder talrijk en minder intens. Na de middag wordt het in het westen waarschijnlijk droog met enkele opklaringen. De maxima stijgen tot 20 graden in het centrum van het land.

Zaterdag trekt een zwakke regenzone van west naar oost over het land bij maxima van 15 tot 20 graden. Vanaf zondag bouwt zich een hogedrukgebied op in de buurt van onze streken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER