© Shutterstock/Maarten De Bouw

Jeroen Meus: “Plots eten we massaal quinoa en bessen. Dat stoort me”

De populaire ‘Dagelijkse Kost’-kok Jeroen Meus heeft het niet zo met trends. “Plots eten we massaal quinoa, bessen en superzaden. Komaan. Het stoort me dat mensen die hele gezondheidshype zo slaafs volgen”, zo zegt hij tegen Dag Allemaal. “Kuddegedrag.”

mrra

“Tournée Minérale? Noem me rebels van inborst, maar ik zou die periode net een glas meer drinken. Veertig dagen zonder vlees? Ik heb het eens nageteld: ik eet 120 dagen per jaar geen vlees. Maar aan zulk kuddegedrag doe ik niet mee.”

“Hoe komt het toch dat mensen zo’n houvast nodig hebben? Ik heb niets tegen gezonde voeding. Ik weet alleen dat het een trend is en dat trends voorbijgaan”, verduidelijkt ‘Dagelijkse Kost’-kok Jeroen Meus. “Ik zit vrij safe met mijn keuze, want uiteindelijk zal men ook nu weer naar het klassieke terugkeren. Ik ben consequent. Mijn credo: ‘Kook zoals je bomma’!”

De kok op VRT heeft het niet zo met de manier waarop zijn VTM-collega’s hun eten bereiden. “Ik ben er zeker van dat ik het eten van mevrouwen Naessens en Bekkari veel lekkerder zou kunnen klaarmaken dan zij”, zegt Meus, die bekend staat voor zijn veelvuldig gebruik van boter. “Kunnen zij goed koken? Wellicht, maar zij zijn geen chefs.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Eten & Drinken