© Google Street View

Politie valt binnen in ‘opvolger’ ’t Keteltje en treft 21 illegale Nigeriaanse vrouwen aan

De politie is binnengevallen in nachtclub BB Force in de Muizenstraat in Antwerpen-Noord. Er werden 21 illegale Nigeriaanse vrouwen aangetroffen.

sare

Urenlang was de Muizenstraat, tussen het De Coninckplein en de Dambruggestraat, zaterdagavond afgesloten door de politie. In de straat waren politiediensten bezig met een razzia in cafédiscotheek BB Force. Sinds de verplichte sluiting van ’t Keteltje in de Oudemansstraat zou het publiek van die beruchte kroeg haar toevlucht gezocht hebben in de Muizenstraat. “De leiding van de gecoördineerde actie was in handen van het wijkteam van de afdeling ­City”, zegt politiewoordvoerder Sven Lommaert. “Ook het prostitutieteam, de federale gerechtelijke politie, de Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ) en het parket deden mee.”

In de uitgaansgelegenheid werden in totaal 44 aanwezigen gecontroleerd. “Er werden 21 illegale Nigeriaanse vrouwen aangetroffen”, aldus Lommaert. “Tien van hen werden overgebracht naar Steenokkerzeel 127bis (repatriëringscentrum van DVZ, red.).” Nieuwe soortgelijke acties in de toekomst zijn volgens de politie mogelijk.

Het is volgens onze informatie niet uitgesloten dat burgemeester Bart De Wever (N-VA) een procedure opstart om BB Force tijdelijk te sluiten wegens aanwijzingen van mensenhandel. Dat deed hij ook bij ’t Keteltje.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER