© BELGA

Twee minderjarigen ontsnappen uit gesloten instelling Everberg: 16-jarige nog steeds op de vlucht

Twee minderjarigen (16 en 17) zijn gisteren uit de gesloten jeugdinstelling van Everberg kunnen ontsnappen. De politie zette de grote middelen in bij de zoekactie. Na ruim 2,5 uur kon de politie de 17-jarige vatten.

adm

Beiden konden ontsnappen door tijdens de wandeling op het sportveld over de omheining te klimmen. Er werd onmiddellijk een zoektocht opgestart met speurhonden en een helikopter van de federale politie.

“Na een tweetal uur kregen we een tip van een bewoner van Meerbeek dat hij iemand uit de velden had zien komen. Het bleek een van de ontsnapte jongeren te zijn die even later in de Hulstbergstraat in Meerbeek kon worden opgepakt. Het betreft een 17-jarige die vastzit voor drugszaken en ook gekend is voor zwaardere feiten”, aldus Nadine Bergmans, woordvoerder van de politiezone HerKo (Herent, Kortenberg).

De 16-jarige is voorlopig nog spoorloos. Het is tevens niet de eerste keer dat hij ontsnapt. Vorig jaar was hij al vier dagen spoorloos na een eerste ontsnapping. “Bij zijn vorige vluchtpoging, op 30 augustus 2016, kon de politie hem oppakken op Schiphol, hij stond toen op het punt om naar het buitenland te vertrekken”, zegt korpschef Walter Endels van de politiezone Herent-Kortenberg.

De 16-jarige staat bekend voor drugsfeiten, verkeersdelicten en diefstal. Hij staat nu internationaal geseind.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER