Angst groeit rondom Sinéad O’ Connor na filmpje: “Ik heb niemand meer”

Sinéad O’ Connor, bekend dankzij de hitsingle ‘Nothing Compares 2 U’, kampt al geruime tijd met mentale ziektes. De zangeres wakkerde bij velen de onrust over haar welzijn echter weer aan door een beklijvend emotioneel filmpje te posten op haar Facebookpagina, waarbij ze er geen doekjes omwindt: “ik ben helemaal alleen, ik heb niemand meer in mijn leven buiten mijn dokter en mijn psychiater.”

mige

“Ik hoop dat dit filmpje mensen zoals mij kan helpen”, steekt de zangeres van wal. “Ik weet dat er miljoenen zijn die kampen met dezelfde problemen en niet de financiën hebben om het stigma te kunnen ontsnappen. Ik lijd aan drie mentale ziektes. Momenteel leef ik in een motel in New Jersey. Ik heb een niersteen en ben helemaal alleen. Er is niemand in mijn leven buiten mijn dokter en mijn psychiater, die overigens de zachtste man op aarde is. Hij vertelt me dat ik zijn held ben. Dat is momenteel het enige dat me nog in leven houdt, het feit dat ik zogezegd zijn held ben. Dat is zielig.”

Even later gaat de zangeres verder: “Ik geef zoveel liefde en kan niet begrijpen dat mensen zoals ik zo alleen gelaten worden. Mentale ziektes zijn zoals drugs. De ziekte geeft niets om wie je bent. Het stigma geeft niets om wie je bent. Ent toch, opeens beginnen mensen die eigenlijk van je zouden moeten houden je te behandelen als shit. Je blijft gekwetst achter. Ik ben keihard aan het vechten, net als miljoenen anderen, om in leven te blijven.”

Even later werd het filmpje opnieuw van haar Facebookpagina gehaald en het volgende berichtje gepost: “Hallo iedereen. Ik post in naam en op vraag van Sinéad om iedereen die van haar houdt te laten weten dat ze veilig is en ze geen zelfmoordneigingen heeft. Ze is omringd door liefde en krijgt de beste zorgen. Ze vroeg om dit te posten, wetende dat jullie bezorgd om haar zijn. Ik zal verder op geen vragen antwoorden, hopelijk begrijpen jullie dat. Ik hoop dat dit een geruststelling is geweest voor iedereen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer