Direct naar artikelinhoud
Gezondheidshype

Jeroen Meus: "Plots eten we massaal quinoa en bessen. Dat stoort me"

Jeroen Meus: "Plots eten we massaal quinoa en bessen. Dat stoort me"
Beeld VRT

Jeroen Meus heeft het niet zo voor de manier waarop zijn VTM-collega's gerechten bereiden. "Ik ben er zeker van dat ik het eten van Pascale Naessens en Sandra Bekkari veel lekkerder zou kunnen klaarmaken dan zij", zegt Meus aan Dag Allemaal. "Het stoort me ook dat we plots massaal quinoa, bessen en superzaden eten." 

"Het stoort me dat mensen die gezondheidstrends zo slaafs volgen." Meus zelf houdt niet zo van dergelijk kuddegedrag. "Waarom hebben mensen toch nood aan zo'n houvast? Neem nu Tournée Minérale: noem me rebels, maar ik zou die periode net een glas meer drinken. Veertig dagen zonder vlees? Ik heb het eens nageteld: ik eet 120 dagen per jaar geen vlees", zegt de kok van Dagelijkse kost.

'Kunnen Naessens en Bekkari goed koken? Wellicht, maar zij zijn geen chefs'
Jeroen Meus

"Ik heb niets tegen gezonde voeding. Ik weet alleen dat het een trend is en dat trends voorbijgaan", verduidelijkt Meus. "Ik zit vrij veilig met mijn keuze, want uiteindelijk zullen we weer naar het klassieke terugkeren. Ik ben consequent. Mijn credo: 'Kook zoals je bomma'! 

"Ik ben er zeker van dat ik het eten van Pascale Naessens en Sandra Bekkari veel lekkerder zou kunnen klaarmaken dan zij", zegt hij."Kunnen zij goed koken? Wellicht, maar zij zijn geen chefs."