Twee paarden breken uit en veroorzaken chaos op de snelweg richting Brussel

© tlg, pn

Twee uitgebroken paarden veroorzaakten deze morgen wat chaos op de autosnelweg in Oostkamp. De merrie en een pony braken uit hun weide vlakbij de snelweg en kwamen op de E40 richting Brussel terecht.

Tim Lescrauwaet

Toen een werknemer het gras kwam maaien ontsnapten de twee dieren terwijl de poort heel even open stond. Enkele mensen ter plaatse zagen het gebeuren en renden de paarden achterna. Ze konden ze uiteindelijk een eindje verder op de snelweg stoppen.

“De dieren waren via de oprit van de snelweg op de E40 geraakt,” aldus Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum. “Het verkeer viel tijdelijk helemaal stil en er is toch zo’n 3 km file geweest.”

De wegpolitie sloot de rijbaan tijdelijk af zodat ze met de paarden terug naar Oostkamp konden wandelen. Daar werden ze naar de oprit geleid en van de snelweg gehaald. Ondertussen zitten ze weer in hun weide.

Door het incident stond er een file van drie kilometer richting Brussel. Bij het hele voorval raakte niemand gewond. Volgens de eerste berichten liepen er ook geen auto’s schade op.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen