VIDEO. Bekijk hier de sfeerbeelden van Jeugdsterrentornooi TC De Born

De broertjes Ben (9) en Vincent (7) Gielis (foto) speelden voor het eerst tegen elkaar bij de 9-jarigen en dan nog in de finale van het jeugdsterrentornooi van De Born. De zege was voor de jongste van beide broers.

jmu

“Ze trainen samen en speelden al eens een wedstrijd tegen elkaar, maar nog nooit officieel zoals in De Born. Het was misschien ook goed dat er een scheidsrechter bij was, want ze durven al eens te discussiëren”, weet mama Evelyn uit ervaring. “Ze vonden het heel leuk om tegen elkaar te spelen en dan nog in de eigen club. Ze keken er echt naar uit en daarom was het jammer dat de finale met een dag werd uitgesteld omwille van de regen. Ze speelden ook samen interclub, maar het is wel het laatste jaar dat ze in dezelfde leeftijdscategorie spelen. Wellicht moeten we wachten tot bij de volwassenen op een nieuw broederduel.”

© Serge Minten

Serge Minten

Winnaars: Robin Stas (9/4), Vincent Gielis (9/5), Cas Vanlommel (11/4), Lander Leinders (11/5), Jens Billen (13/5), Willem Smets (15/5), Fleur Kellens (11/4 en 11/5), Iknoor Avtar (13/5), Marie-Lore De Vloo (15/5).

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer