Vrouw bestelt veganistisch slaatje, maar krijgt dan iets wat ze niet had verwacht

Twee zussen uit het Britse Leeds gingen op vakantie naar Fuengirola, gelegen aan de Costa Del Sol. G. is veganistisch en bestelde een slaatje zonder dierlijke producten, maar op de Spaanse plek is het begrip ‘vegan’ blijkbaar nog een beetje vaag.

vwh

De 19-jarige vrouw kreeg een wel heel bijzonder gerecht voorgeschoteld, maar een blad sla was nergens te bespeuren. Op haar bord: stukjes tomaat met rode uiringen errond. “We waren uit eten met het gezin. Papa vroeg of ze ook gerechten hadden voor veganisten en de ober knikte”, zegt de zus in een reactie aan The Mirror. “G. bestelde aanvankelijk een vegetarische pizza, maar dan zonder kaas”, klinkt het. De ober had slecht nieuws: er zat ei in verwerkt, dus het gerecht paste niet in het veganistische dieet van de tiener.

Dan werd het uiteindelijk een zeer simpel slaatje van stukjes tomaat met rode uiringen errond geschikt. “Wanneer het op tafel werd gezet, keek mijn zus vreemd naar me. Ik kon mijn lach niet inhouden”, voegt G. eraan toe. Zij plaatste een foto van het gerecht op Twitter en het kiekje heeft bijna 60.000 likes. Het werd al 15.000 keer gedeeld. Of G. alles opat? Jazeker. “Ze is het gewoon om rauwe groenten te eten en ze had honger. Ze heeft alles opgepeuzeld, maar vroeg er wel wat brood - uiteraard zonder boter - bij.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Eten & Drinken