© Twitter

Vrouw duwt puistje op voorhoofd uit, maar dat was niet zo onschuldig als het leek

Een puistje dat smeekt om uitgeduwd te worden: je hebt er vast al eentje gehad én verwijderd. Dat was ook het plan van Twitter-gebruikster Katie Wright, al draaide het helemaal anders uit dan ze had verwacht.

vwh

“Een week geleden, besloot ik om een puist uit te duwen boven mijn wenkbrauw. Daar leek het bultje toch op: een grote, onderhuidse pukkel die me al een tijd plaagde en te pijnlijk werd om verder te negeren”, zo legt ze uit in een notitie die ze fotografeerde en vervolgens deelde op Facebook en Twitter. Die dateert al van enkele maanden gelezen, maar nu pas komt Katie ermee naar buiten. “Na een uur begon mijn hele gezicht te zwellen en enorm veel pijn te doen. Het voelde alsof iets uit mijn vel zou barsten”, voegt ze eraan toe.

© Twitter

Bij de post horen ook twee foto’s: een van Katie zonder puist en een net na het uitduwen, waarop haar gezicht duidelijk erg gezwollen oogt. Ze nam contact op met haar dokter en die had geen goed nieuws. De vrouw had helemaal geen puist uitgeduwd, ze had een ernstige infectie door de zogenaamde stafylococcus aureus bacterie. Die staat erom bekend dieperliggend weefsel te treffen en een zeer negatieve werking te hebben op het menselijk lichaam.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Katie moest opgenomen worden in het ziekenhuis, waar ze te horen kreeg dat de infectie zich kon verspreiden naar haar hersenen of ogen met blindheid of - in het ergste geval - de dood als gevolg. Katie, die intussen aan de beterhand is, laat in haar foto’s van notities ook weten dat ze altijd heel strikt is op vlak van beauty. Ze vreest wel dat ze nonchalant is omgesprongen met haar wenkbrauwborsteltje en dat het vuil erin de infectie heeft uitgelokt. Nu waarschuwt ze anderen om hun make-upgerief regelmatig schoon te maken en het uitduwen van puistjes indien mogelijk te vermijden.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer