© Twitter

Kritiek op vrouw die borstvoeding geeft, komt Londens museum duur te staan

De 37-jarige mama Kat Joyce zal zich haar bezoekje aan het Victoria and Albert (V&A) Museum in Londen vast nog wel een tijdje herinneren. Toen ze haar zoontje op de binnenplaats borstvoeding wou geven, maande een suppoost haar aan zich te bedekken. Ze deelde haar verhaal op Twitter en het museum zag zich uiteindelijk genoodzaakt zich te excuseren voor het voorval.

flb

Naar eigen zeggen was Kat Joyce zwaar onder de indruk van wat er was gebeurd in het V&A Museum. "Terwijl ik een nanoseconde een tepel liet zien toen ik borstvoeding aan het geven was, werd ik op het binnenplein van het V&A gevraagd om mezelf te bedekken", klinkt het op Twitter.

Daar voegde ze in een interview met The Independent ook nog fijntjes aantoe dat er in het museum tientallen naaktbeelden van mannen en vrouwen te zien zijn. "Als mensen echt een volledige borst willen zien dan hebben ze daar een heel arsenaal om uit te kiezen, de meeste zijn bovendien voortreffelijker dan de mijne en worden niet gehinderd door een kronkelend kind."

Haar verhaal begon al snel de ronde te doen en veel Twitteraars reageerden er met afschuw op. Uiteindelijk kwam er ook een reactie van het V&A zelf waarin werd aangegeven dat vrouwen er overal borstvoeding mogen geven, ze zich daarbij comfortabel moeten voelen en niet gestoord mogen worden. "We onderzoeken nog wat er zich precies heeft afgespeeld."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer