© atv

VIDEO. Bejaarde dame in tranen: “Opgelicht door twee jonge meisjes die zich als buren voorstelden”

In de Fruithoflaan in Berchem is een bejaarde dame opgelicht. Dat meldt ATV. Het slachtoffer zag 3.000 euro van haar bankkaart verdwijnen nadat twee jonge meisjes zich als nieuwe buren hadden voorgesteld.

doro

De dame ging zaterdag naar de Delhaize op de Fruithoflaan. Omdat ze moeilijk te been is, verplaatst ze zich met een rollator. In de supermarkt merkte ze twee jonge meisjes op die niet veel later aan haar deur in haar appartementsgebouw stonden. Ze stelden zich als nieuwe buren voor en boden aan de dame te helpen met haar boodschappen.

“Ook al spraken ze perfect Vlaams, ze zeiden dat het in hun land de gewoonte is hun nieuwe buren een zoetigheid aan te bieden”, vertelt de vrouw, die anoniem wil blijven, op ATV. “Omdat ik de suikerziekte heb, kon ik geen stukje cake van hen eten.”

Terwijl het ene meisje de vrouw bezighield in de keuken, zou het andere meisje in haar handtas hebben gegraaid in de woonkamer. Nadat de twee weg waren, organiseerde de vrouw naar goede gewoonte na de boodschappen haar portefeuille. Al snel zag ze dat haar bankkaart was verdwenen. “Die meisjes hebben de kaart gestolen, het kan niet anders.”

Code bankkaart

Op minder dan een uur tijd gaven de twee meisjes zo’n 3.000 euro uit met de bankkaart van het slachtoffer in de Brico, Aldi en Carrefour. Mogelijk hadden ze de code van de kaart kunnen bemachtigen toen ze het slachtoffer eerder in de Delhaize aan de kassa zagen.

De vrouw is erg geschrokken na het voorval. “Ik heb heel veel kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen. Ik zou de gelukkigste vrouw ter wereld moeten zijn”, getuigt ze snikkend op ATV.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER