Officieel: Giro start in 2018 in Israël

De Giro d’Italia start volgend jaar in Israël. Dat nieuws hing al even in de lucht en werd op dinsdag bevestigd door de voorzitter van de Israëlische wielerbond. De Giro start met een tijdrit in Jeruzalem, daarna volgen nog twee ritten in Israël.

jtp, jvh

De wedstrijdorganisator van de Giro, RCS Sport, zou het nieuws officieel maken op een persconferentie in Jeruzalem op 18 september. De eigenaars van de pro-continentale wielerploeg Israel Cycling Academy zouden al jaren samenwerken met RCS Sports aan een project om de Giro naar Israël te halen. Ran Margaliot, manager van Israel Cycling Academy, weigerde commentaar te geven op het nieuws, en verwees alle vragen door naar RCS Sport. Maar ook de Giro-organisator wilde het nieuws niet bevestigen. Het Italiaanse Tuttobiciweb wist onlangs al te melden dat de Giro daarna zou oversteken naar Sicilië voor de beklimming van de Etna. Daarmee is de Giro de eerste grote ronde die Europa verlaat.

De organisatie van de Giro-start zou een grote politieke zege zijn voor het land, dat al jarenlang streeft naar een “normalisering” van het dagelijkse leven in Israël. Het bezoek van de Giro zou ook een eerbetoon zijn aan de 70ste verjaardag van de staat Israël, en samen met een aankomst in Rome een boodschap van vrede aan de wereld moeten symboliseren.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer