© Stadsbrouwerij De Koninck, Gil Plaquet, Joris Herregods

CNN zet “internationaal vermaarde” Antwerpse brouwerijen in de bloemetjes

De Amerikaanse nieuwszender CNN heeft dinsdag op zijn website zeven Belgische brouwerijen geroemd. Waaronder ook drie uit de provincie Antwerpen. “Buiten de brouwerij kan je hier ook terecht bij voedselwinkels die tot de top behoren”, klinkt het lovend.

bap

Bieradepten zakken volgens CNN van over de hele wereld af naar ons land voor het bier dat “internationaal vermaard” is. Ze loven onze trappistencultuur die dateert uit de twaalfde eeuw en zich sindsdien heeft verspreid over heel België.

Al plaatsen ze er wel een kleine kanttekening bij. “De Belgische brouwerijen mogen dan wel dankzij de tijd die ze voor hun product nemen fantastisch bier produceren, ze zijn echter niet altijd even geschikt om geïnteresseerde bezoekers te verwelkomen. De meeste abdijen verbieden zelfs gasten.”

Drie Antwerpse brouwerijen

© Joren De Weerdt

Maar dat weerhoudt de televisiezender er niet van op zijn website zeven brouwerijen uit ons land op te lijsten die zeker een bezoekje waard zijn. Ook drie Antwerpse brouwerijen behoren tot de tips.

Stadsbrouwerij De Koninck in Antwerpen wordt als “een van Belgiës meest toegankelijke brouwerijbezoeken” omschreven en ook de winkels in de brouwerij worden geroemd. Duvel Moortgat in Puurs krijgt adelbrieven omwille van zijn rondleiding en de geschiedenis achter het Duvel-bier. Tot slot verdient Het Anker in Mechelen een plekje in de lijst door de bieren Gouden Carolus Classic en Lucifer, in combinatie met het uitzicht op het dak van de Mechelse Sint-Romboutstoren en de aanpalende brasserie, waar de ‘plate of stoofvlees’ in de smaak valt.

Bekijk hieronder de volledige opsomming van brouwerijen:

1. Cantillon in Anderlecht

2. De Halve Maan in Brugge

3. Stadsbrouwerij De Koninck in Antwerpen

4. Duvel Moortgat in Puurs

5. Het Anker in Mechelen

6. Sint-Bernardus in Watou

7. Sint-Feuillien in Le Roeulx

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER