© Google Maps

Jong koppel sterft in autocrash na amper één dag huwelijk

Austin en Rebekah, beiden 19, waren amper één dag getrouwd toen het noodlot genadeloos toesloeg. Het tweetal raakte zaterdagavond namelijk betrokken in een zware autocrash. Austin overleed ter plaatse, Rebekah stierf maandag in het ziekenhuis.

jdb

Het ongeval vond zaterdagavond plaats nabij Clearwater, een stad in de Amerikaanse staat Texas. Om nog onduidelijke reden raakte de truck van het koppel plots van de weg af en maakte het voertuig een klap tegen een boom. Austin Wesson (19) overleefde de crash niet. Zijn vrouw, Rebekah Bouma, werd met zware verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Daar overleed ze maandagmiddag aan haar verwondingen.

Een dramatisch ongeval met een extra tragische kant. Want het koppel was nog maar net getrouwd. De twee hadden elkaar pas vrijdag het jawoord gegeven in Wichita. Ze waren dan nog maar vier maanden samen.

Groot hart

John Bouma, de vader van Rebekah, kan zich nog herinneren hoe Austin aan hem toelating vroeg om zijn dochter te mogen huwen. “Hij heeft het mij via FaceTime gevraagd. Hij was een heel serieuze en respectvolle jongeman”, vertelt John aan The Wichita Eagle.

Rachel, de mama van Rebekah omschrijft haar dochter als iemand die het liefst van al ten dienste stond van de mensen en vaak in hen investeerde. “Ze had een groot hart. Ze hield ervan om mensen zo goed mogelijk te helpen.”

Austin Wesson, de man van Rebekah, was een surfleraar die opgroeide in de omgeving van Cape Town in Zuid-Afrika. Het koppel ontmoette elkaar enkele maanden geleden terwijl ze er elk apart op reis waren. In het begin hielden ze vaak contact via FaceTime, maar was duidelijk zo snel overgegaan dat het tweetal dus besloot om na vier maand al in het huwelijksbootje te treden. Het stel had overigens plannen om te verhuizen naar Grand Rapids, een stad in de staat Michigan om zich daar vanaf september in te schrijven voor hogere studies.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer