Direct naar artikelinhoud
Update

David Goffin zwoegend naar tweede ronde in Montreal

David Goffin zwoegend naar tweede ronde in Montreal
Beeld afp

David Goffin (ATP-13) heeft zich dinsdag voor de tweede ronde van het Masters 1.000-toernooi van Montreal (4.662.300 dollar) geplaatst. De 26-jarige Luikenaar, negende reekshoofd op het Canadese hardcourt, won in 1 uur en 44 minuten met 4-6, 6-1 en 6-4 van de Japanner Yuichi Sugita (ATP-46).

Om een plaats in de achtste finales treft Goffin de Zuid-Koreaan Chung Hyeon (ATP-56). In hun enige vorige duel trok Goffin vorig jaar in Marseille met 6-3 en 6-1 aan het langste eind. Ook die partij werd op hardcourt gespeeld.

Derde reekshoofd Thiem moet meteen inpakken
Dominic Thiem (ATP 7) heeft zijn openingswedstrijd dan weer niet overleefd. De Oostenrijker, het derde reekshoofd, ging dinsdag onderuit tegen de Argentijn Diego Schwartzman (ATP 36). Thiem legde de duimen na een thriller die bijna drie uur duurde. Het werd 6-4, 6-7 (7/9) en 7-5 voor Schwartzman na 2 uur en 54 minuten. De Argentijn redde vier matchballen.

Door zijn status als derde reekshoofd hoefde Thiem in de eerste ronde niet in actie te komen. Het hardcourt van de Canadese Rogers Cup ligt de 23-jarige Oostenrijker duidelijk niet. Het is immers al het vierde jaar op rij dat hij er na zijn eerste wedstrijd moet inpakken.

In de achtste finales neemt Diego Schwartzman het op tegen de Amerikaan Jared Donaldson (ATP 66). Die schakelde in de tweede ronde de Fransman Benoit Paire (ATP 41) uit.

De Spanjaard Rafael Nadal (ATP 2) is in afwezigheid van de geblesseerde Andy Murray (ATP 1) het topreekshoofd in Montreal.