© Lange & Söhn

Limburger verliest peperduur horloge op reis waar hij twintig jaar voor spaarde

Een man uit Bilzen is op vakantie in Barcelona op straat brutaal beroofd van het bijzondere uurwerk waar hij zo lang voor had gespaard. De overvallers gingen er vandoor met zijn Lange & Söhne-horloge van liefst 42.000 euro.

sdv

De man had het horloge enkele weken geleden gekocht bij een Brusselse juwelier. Kenners weten dat de “Lange 1 Maanfase” van de gerenommeerde uurwerkbouwers Lange & Söhne een bijzonder stuk is. Het was voor de man een droom die hij jarenlang gekoesterd had. Op vakantie in Barcelona besloot hij het voor het eerst in het openbaar te dragen, vertelt de man aan Het Laatste Nieuws. “We gingen iets eten in een restaurant aan het Columbus Monument in Barcelona. Een garçon bleef opvallend lang bij ons staan en hield ons nauwlettend in de gaten. Toen we terug richting het hotel gingen, merkte ik dat we gevolgd werden door een duo. Ze leken afkomstig te zijn uit de Balkan. Ik probeerde een beetje te versnellen, maar ze bleven in mijn spoor. Plots zat ik vast in de massa. De twee sloegen op dat moment hun slag. Ze werkten me tegen de grond en in tien seconden tijd ontfutselden ze mijn horloge. Ik probeerde me wel te verweren, maar ze waren sterk.”

De man heeft enkele schaafwonden, vooral op zijn hand doordat de overvallers het horloge brutaal van zijn pols trokken. Hij deed aangifte bij de Spaanse politie, en hoopt dat hij zijn uurwerk zo nog terug krijgt. En anders is hij nu al vastbesloten om een ander te kopen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER