© rr

Is de eerste hittegolf van het jaar op komst?

Eindigen we de zomervakantie met een hittegolf? Die kans zit er dik in. Hoe het er nu naar uitziet, krijgen we vanaf volgende week dinsdag meerdere dagen na elkaar meer dan 25 graden!

lbo

We hebben met een hittegolf te maken als het minstens vijf dagen na elkaar 25 graden of meer is, waarbij de temperatuur minstens drie dagen ook nog eens boven de 30 graden klimt. Volgens de voorspellingen van het KMI zit dat er vanaf volgende week in.

Dit weekend wordt het nog even doorbijten, met zeker op zondag kans op heel wat buien en veel wind. Het is wel relatief warm, met maxima dit weekend tussen 17 en 23 graden. En ook maandag is het nog bewolkt en halen we niet meer dan 23 graden. Maar vanaf dinsdag draait de wind naar het noordoosten. En dan wordt er warme landlucht aangevoerd, met warmere temperaturen tot gevolg. Dinsdag al zou de thermometer tot 27 graden kunnen klimmen en de dagen daarna zit er ook 30 graden in. Volgens de recentste weermodellen zouden die zomerse temperaturen zeker tot zondag aanhouden.

© Meteo.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer